Hvorfor er det viktig med responsivt webdesign, og hva betyr det egentlig?

Med stadig flere brukere som surfer på nettet fra mobile enheter som smarttelefoner og nettbrett, er det viktigere enn noensinne å ha en nettside som fungerer bra på alle enheter. Responsivt webdesign er en teknikk som gjør at nettsiden tilpasser seg automatisk til størrelsen på skjermen som brukes til å se den på, uavhengig av om det er en stor skjerm på en datamaskin eller en liten skjerm på en mobiltelefon.

Det er flere gode grunner til hvorfor responsivt webdesign er viktig:

  1. Bedre brukeropplevelse: En nettside som er responsiv vil gi en bedre brukeropplevelse uansett enhet som brukes. Med en nettside som tilpasser seg automatisk til skjermen, vil brukerne enkelt kunne lese og navigere på siden, uten å måtte zoome inn og ut eller scrolle fra side til side.
  2. Økt synlighet: Google har gjort det klart at responsivt design er viktig for rangeringen av en nettside i søkemotoren. Hvis nettsiden din ikke er responsiv, vil den ikke vises like høyt i søkeresultatene for brukere som søker fra mobile enheter.
  3. Kostnadseffektivt: Ved å ha en responsiv nettside, trenger du kun å vedlikeholde én nettside i stedet for to separate sider – en for mobile enheter og en for datamaskiner. Dette vil spare både tid og penger.
  4. Fleksibilitet: Med responsivt design kan du enkelt legge til eller endre innhold på nettsiden din, uten å måtte bekymre deg for hvordan det vil se ut på forskjellige enheter. Responsivt design vil automatisk tilpasse seg uansett størrelse på skjermen.

Hva betyr det egentlig?

Responsivt webdesign bruker en teknikk kalt CSS (Cascading Style Sheets) for å gjøre at nettsiden tilpasser seg automatisk til skjermstørrelsen. Dette betyr at de samme HTML-kodene brukes, men at designet tilpasser seg automatisk til forskjellige enheter. Det betyr også at du ikke trenger å lage separate nettsider for forskjellige enheter. En responsiv nettside vil automatisk tilpasse seg uansett størrelse på skjermen.

Konklusjon

Responsivt webdesign er en viktig teknikk som bør tas i betraktning når du designer en nettside. Ved å sørge for at nettsiden din er responsiv, vil du gi brukerne en bedre opplevelse, øke synligheten i søkeresultatene, spare tid og penger og ha større fleksibilitet. Med stadig flere brukere som surfer på nettet fra mobile enheter, er det viktigere enn noensinne å ha en nettside som fungerer bra på alle enheter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *